Jucarii din lemn: de ce ar trebui sa-ti incurajezi copilul să le foloseasca

Jocul copiilor ar trebui să revină la lucrurile de bază, la învățatul prin experimente senzoriale, prin informații asimilate prin toate simțurile, nu în fața unui monitor sau a unor bucăți de plastic, denumite generic jucării. Au și acelea rolul lor în dezvoltarea copilului, dar inițial ar fi recomandat să ia contact cu elemente de bază, naturale. Un set de jucării din lemn cărora să le poată da viață după imaginația sa zburdalnică este un punct de plecare.

Cu ce argumente vin jucăriile din lemn să le devanseze pe vedetele colorate din plastic? Hai să vedem împreună!

  • Interacțiune. Jucăriile din lemn îl implică pe copil, îl cheamă la joacă, îl provoacă să descopere întotdeauna noi jocuri. Interacțiunea fizică dintre copil și jucărie stimulează imaginația și, nu în ultimul rând, abilitățile motorii.
  • Nivel redus de toxicitate. În timp ce jucăriile din plastic sunt un „laborator de chimie” într-o formă atractivă dar, de cele mai multe ori dăunătoare pentru copil, jucăriile din lemn nu au compuși chimici care, pe termen mediu sau lung ar putea avea efecte negative asupra sănătății copilului.
  • Textura. Chiar dacă sunt foarte atent șlefuite, jucăriile din lemn vor prezenta unele iregularități pe care copilul le va simți. Aceste iregularități contribuie la dezvoltarea sa, la procesul de descoperire a lumii interioare, într-o mult mai mare măsură decât o suprafață „perfectă” din plastic.
  • Impact redus asupra mediului. Jucăriile din lemn sunt, de obicei, construite din materiale naturale. Când nu sunt dintr-o singură bucată se va folosi lipici, șuruburi. De asemenea, este posibil să fie aplicat și un strat de vopsea. Cu toate acestea impactul asupra mediului este incomparabil mai mic fața de jucăriile din plastic. Pe lângă faptul că plasticul se bio-degradează în sute de ani, aceste jucării au, de cele mai multe ori și baterii care vor emana, după consumarea lor, o serie de substanțe poluante. Mai mult, producția acestor jucării generează un impact negativ sever asupra mediului.
  • Pericol redus. Piesele jucăriilor din plastic sunt mai ușor de desprins și, implicit mai ușor de înghițit. Ingerarea unei baterii sau a unei bucăți de plastic poate avea efecte negative serioase. În cazul jucăriilor din lemn, acestea sunt, de cele mai multe ori, dintr-o singură bucată, ceea ce nu le face foarte ușor de înghițit.
  • Utilizare îndelungată. Jucăriile din lemn au o perioadă de viață nedeterminată. Se păstrează foarte bine și pot fi transmise din generație în generație. Cele din plastic au o uzură fizică mult mai rapidă și devin de neutilizat. În plus, uzura fizică le face neatractive pentru un copil cu poftă de joacă.

Acum ești gata să iei un set de jucarii din lemn pentru copilul tău?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!