Jucarii sigure pentru bebelusul tau

Mai devreme sau mai târziu, bebelușul tău va începe să devină din ce în ce mai curios. Va dori să descopere ceea ce este în jurul lui. Jucăriile îl vor ajuta în tot acest proces. Când cumperi jucării este foarte dificil să le alegi pe cele care pot face diferența în dezvoltarea bebelușului tău. In același timp, să fie sigure. De cele mai multe ori, o jucărie își poate ascunde foarte abil, potențialele amenințări la siguranța copilului în spatele formelor interesante, a culorilor și a funcțiilor care reușesc să ia prim-planul evaluarea făcută de părinte.

Copiii au tendința să bage totul în gură, este una dintre metodele prin care descoperă lumea.

In același timp, este o activitate foarte riscantă. Un studiu realizat în Statele Unite, la camerele de gardă ale spitalelor de copii a descoperit că anual medicii de urgență se confruntă cu peste 200.000 de cazuri de accidentări provocate de jucării. Majoritatea copiilor accidentați au sub patru ani. In jur de 12 din totalul răniților mor anual în urma accidentării cu o jucărie. Aceste statistici te determină, ca părinte, să-ți închizi copilul într-o bulă protectoare din care să îl lași să iasă doar când va merge le liceu, iar jucăriile nu vor mai fi un pericol. Bineînțeles, nu este cazul să recurgi la asemenea acțiuni extreme, ci doar trebuie să alegi inteligent jucăriile cu care va interacționa copilul tău.

În primul rând, alege jucării adecvate vârstei.

O jucărie concepută pentru copii de peste trei ani va fi periculoasă pentru un bebeluș, de exemplu. Citește cu atenție etichetele jucăriilor, vezi exact care este destinația lor și cui se adresează, iar abia apoi le poți cumpăra cu încredere pentru a i le oferi copilașului care te așteaptă cu ochii mari să-i dezvălui o nouă surpriză a jocului. În principiu, pentru bebeluși, jucăriile cu piese mici care se pot demonta ușor nu sunt indicate. Piesele mici pot ajunge imediat în gură, iar de acolo copilul se poate îneca foarte ușor. Dacă piesele sunt înghițite, repercusiunile pot fi extrem de grave.

Atenție și la cadourile pe care le primește copilul tău. Toată familia va dori să-l dezmierde pe prichindel cu tot felul de jucării care mai de care mai interesante. Din păcate, nu toți vor citi cu atenție etichetele. Inainte să i le dai copilului tău asigură-te că sunt adecvate vârstei din punctul de vedere al siguranței.

Jucăriile din lemn sunt printre cele mai sigură alternative de pe piață. Nu doar că nu conțin elemente chimice nocive, dar sunt și dintr-o singură bucată, ceea ce previne desprinderea de piese cu care copilul s-ar putea îneca.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!