Jucariile, primele instrumente educationale

Un lucru este clar, copii sunt „înnebuniți” după jucării. Dacă vrei să ai dovada, doar lasă-ți copilul să se plimbe nestingherit printr-un magazin de profil. Vei vedea câte lucruri „absolut indispensabile” va pune în coș. Poate unele dintre aceste jucării sunt într-adevăr indispensabile. Pe lângă latura pur distractivă, pot avea funcții educative care vor oferi copiilor posibilitatea de a învăța lucruri interesante și folositoare, deopotrivă. Cele mai bune astfel de jucării educaționale stimulează imaginația, îl implică pe cel mic într-o serie de activități, îl provoacă și îl îndeamnă la interacțiune și colaborare cu cei din jur. Da, jucăriile sunt un element extraordinar și absolut necesar al copilăriei.

În funcție de vârstă, copilul interacționează cu diferite tipuri de jucării. Il determină să evolueze, să învețe, să se dezvolte din punct de vedere cognitiv.

Jucăriile pentru bebeluși se axează pe descoperirea lumii. Bebelușul este curios să descopere fiecare culoare nouă, fiecare formă, fiecare textură, fiecare gust, fiecare sunet. Pe măsură ce descoperă lumea înconjurătoare își antrenează simțurile pentru a percepe stimulii exteriori. Instrumentele care au o contribuție esențială în această etapă sunt jucăriile care, indiferent de formă, culoare, textură sau scop îi oferă bebelușului câte o informație esențială despre lumea care îl înconjoară. În această etapă jucăriile care fac sunete sunt cele mai apreciate. După sunet, copilul trebuie să descoperă culorile, așa cu formele în culori aflate în contrast sunt jucării extrem de folositoare.

Jucăriile pentru copiii între 1 și 3 ani.

La această vârstă, varietatea de jucării crește, la fel și gradul de complexitate al jocurilor. Treptat, jucăriile din prima perioadă sunt „lăsate la vatră” în favoarea unei noi generații de jucării care lansează provocări mai complicate. Unele dintre jucăriile cele mai frecvente în această perioadă sunt cele care propun sortarea formelor. Prin aceste jucării copiii descoperă cum să potrivească diferite forme similare și le dă ocazia părinților să îi învețe denumirile acestor forme care pot fi geometrice sau pot imita plante, animale, păsări, sau obiecte de uz frecvent. Acest tip de jucării dezvoltă totodată funcțiile motorii și simțul simetriei.

Jucăriile pentru preșcolari și ciclul primar.

Aceste jucării se concentrează pe învățarea literelor, a cifrelor și a aptitudinilor lingvistice. O serie de jucării încurajează învățarea acestor elemente, de la puzzle-urile cu literele alfabetului, până la gadget-uri electronice. La vârsta preșcolară, aceste jucării vor pregăti copilul pentru ceea ce va învăța la școală. Practic îi vor face o introducere în elementele pe care le va studia ulterior. În școală, procesul educațional este completat cu jocuri și jucării. Copilul învață prin joacă, joaca îi ține atenția trează, îl stimulează, îl provoacă și îl determină să acumuleze noi cunoștințe.

Jucăriile și jocul sunt așadar o parte esențială în dezvoltarea copilului, dar trebuie alese cu atenție. Unele jucării pot dăuna procesului de învățare.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!